top of page

YAGEV VAKFI

YEREL HİZMETLER PROJE ARAŞTIRMA GELİŞTİRME, DAYANIŞMA VE EĞİTİM VAKFI

HAKKIMIZDA

Yerel Yönetimler Proje AraÅŸtırma, GeliÅŸtirme ve EÄŸitim Vakfı (YAGEV) kent yaÅŸamında yöresel ve kamusal yararı gözeterek, yerel demokrasi ve kalkınmayı güçlendirme amaçlı, yeniçağın gereksinimlerine uygun yerel projeler geliÅŸtirmek ve bu projeleri hayata geçirmek için 1995 yılında Ankara’da kurulmuÅŸtur. Merkezi Ankara olan vakfın Ä°stanbul ilinde ÅŸubesi bulunmaktadır. YAGEV’in teÅŸkilat yapısı kurucular kurulu, yönetim kurulu, vakıf genel müdürlüÄŸü ve denetim kurulu biçiminde oluÅŸturmuÅŸtur.

​

Kent yönetiminin çözüm ortağı


Yerel Yönetimler Proje, AraÅŸtırma, GeliÅŸtirme ve EÄŸitim Vakfı (YAGEV), kent yaÅŸamında yöresel ve kamusal yararı gözeten yönetim felsefesi ışığında, yerel demokrasi ve kalkınmayı güçlendirmek, çağımızın gereksinimlerine uygun yerel projeler geliÅŸtirmek ve bu projeleri hayata geçirmek için 1995 yılında Ankara’da kuruldu. Daha mutlu ve huzurlu kentler için çözümler sunan YAGEV, bu hedef doÄŸrultusunda, kamunun ekonomik yönden yükünü hafifletme, devlet bütçesine katkıda bulunma, her türlü araç-gereç ve eÄŸitilmiÅŸ personel ile halkımıza daha iyi hizmet götürülmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Vakfımızın faaliyetleri, yerel yönetim alanında araÅŸtırmalar yapmak ve danışmanlık hizmeti vermek, kamu yönetimi ve yerel yönetimler alanında yayın yapmak, ilgili kurum ve kuruluÅŸlar arasında koordinasyonu saÄŸlamak ve iÅŸ birliÄŸini geliÅŸtirmek amaçlarını kapsamaktadır.

​

 Ä°deal kentler için evrensel deÄŸerler…

​

Kent yaÅŸamının niteliÄŸini yükseltmek ve ideal kent formuna ulaÅŸmak, bu amacı benimsemiÅŸ yönetim kadrolarıyla mümkündür. Bu nedenle YAGEV, rutinin ötesindeki yönetsel bütünlükten hareket etmekte ve çıtayı, her yönüyle geliÅŸmiÅŸ bir ideal kent noktasına taşımaktadır. Toplumun ihtiyaçlar hiyerarÅŸisindeki klasik beklentilerin üzerine çıkıp, yüzeysel deÄŸil derinlemesine bir etkinlik örgüsünü oluÅŸturmayı ilke edinen YAGEV, evrensel deÄŸerleri yerelde uygulamayı ana unsur olarak görmektedir.

​

Sorunlar, alternatif çözümler gerektirir


YAGEV; katılımcı yönetim, çaÄŸdaÅŸ konut üretimi, sosyal belediyecilik, kültür-sanat, eÄŸitim, saÄŸlık, ekoloji, kent bilgi ve ulaşım sistemleri gibi alanlarda projeler üreten ve hayata geçiren dinamik bir yapıdır. Belirtilen alanlarda yerel yönetimlerle ortak çalışmalar yürüten, getirdiÄŸi alternatif çözümlerle sorunları gideren ve yerine arzulanan yapıyı getiren vakfımız, bir uzman kadro tarafından yönetilmektedir.

​

Proje ve uygulama aÅŸamasında olan çalışmalarımız ise;


YaÅŸlı Konuk Evleri, Psikodestek ve Rehberlik Merkezi, Kent Yönetimi ve Belediyecilik Akademisi, YeÅŸil Okul Projesi, Yerel Yönetimler Yabancı Dil EÄŸitimi, Evlilik Öncesi EÄŸitim Programı, Kent Hijyeni ve Ekolojik YaÅŸam Projesi, Katık Atık Depolama ve Enerji Üretim Tesisi ÅŸeklindedir.

Ä°ÅŸ Birliklerimiz

download.png
download.jpg
Monochrome on Transparent.webp
download.jpg
image001.png
bottom of page